Мікрокапсулювання ефірної олії екстракційно-коацерваційним методом - Сердюк, В. О.; Борова, С. Г.; Коваленко, Т. П.; Шевчук, О. М.; Токарев, В. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Одержано полімерні мікрокапсули на основі синтезованого гетерофункціонального тетраполімеру як оболонкотвірний матеріал, що містять інкапсульовану лаврову ефірну олію із застосуванням розробленого екстракційно-коацерваційного методу мікрокапсулювання. Досліджено вплив параметрів процесу на кінцевий розмір мікрокапсул та ефективність інкапсулювання лаврової ефірної олії. The formation of polymer microcapsules containing encapsulated laurel essential oil on the basis of synthesized heterofunctional tetrapolymer as shell-building material using the developed “extraction-coacervation” method of encapsulation was performed. The effect of process parameters on the final size of microcapsules and efficiency of laurel essential oil encapsulation was determined.
Keywords: гетерофункціональний тетраполімер; мікрокапсула; інкапсулювання; лаврова ефірна олія; heterofunctional tetrapolymer; microcapsule; encapsulation; laurel essential oil