Математичне моделювання низинних лісових пожеж - Зеленський, К.; Ліщина, В.; Ваврук, Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуто задачу про виникнення та поширення низинних лісових пожеж. Запропоновано ітераційний числово-аналітичний метод розв’язання відповідної крайової задачі відносно концентрації речовин, що горять, та температури горіння в осередку пожежі. Наведено результати комп’ютерного моделювання запропонованого алгоритму.
The problem of appearing and extending of bottom forest conflagrations is discusses. The iterative computer- analytic method of decision of system of differential equati0ons in partial derivations for concentration of flying substance and temperature of flying is considered.