Оцінка складності кодових схем захисту інформації доказової стійкості на просторових кривих - Грабчак, В.; Грабчак, З. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто питання побудови кодової схеми захисту інформації Мак-Еліса з використанням алгеброгеометричних кодів на просторових кривих, що задаються у проективному просторі Р3 сумісними рішеннями сукупності двох однорідних рівнянь від чотирьох змінних. Досліджено складності реалізації алгоритмів формування та декодування кодограм у кодовій схемі захисту інформації Мак-Еліса з алгеброгеометричними кодами на просторових кривих, оцінена часова й ємкісна складності функціонування цих алгоритмів. This article deals with the problems of constructions of code chart of McEliece information protection with usage of algebra-geometrical codes on the spatial curves given in the descriptive space P3 by the joint solutions of totality of two homogeneous equations from four variables. The research of complexity of realization of algorithms of forming and decoding of codegrams in a code chart of McEliece information protection with algebra-geometrical codes on the spatial curves is conducted, the time and capacious complexities of these algorithms functioning axe estimated.
Keywords: кодові схеми захисту інформації; схема Мак-Еліса; алгеброгеометричні коди на просторових кривих; алгоритми формування та декодування кодограм; часова й ємкісна складність; code chart of information protection; McEliece chart; algebra-geometrical codes on the spatial curves; algorithms of forming and decoding of codegrams; temporal and capacious complexity