Застосування цифрового маркетингу кафе-кондитерською SweetGinger - Івахненко, Кирило Миколайович; Ivakhnenko, Kyrylo Mykolaiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Актуальність цього дослідження зумовлена стрімкою трансформацією сучасного бізнес-середовища, де цифровий маркетинг відіграє ключову роль. У реаліях тотальної діджиталізації та зростаючої конкуренції, особливо у сфері HoReCa, традиційні методи просування стають менш ефективними. Споживачі активно використовують онлайн-платформи для пошуку інформації, відгуків та прийняття рішень щодо вибору закладів [1]. Для кафе-кондитерської SweetGinger, як і для багатьох інших представників малого та середнього бізнесу, цифровий маркетинг є не просто бажаним доповненням, а життєво необхідним інструментом для виживання та розвитку [2]. Він дозволяє охопити значно ширшу аудиторію, ніж офлайн-канали, таргетувати рекламні повідомлення на конкретні сегменти споживачів, що є надзвичайно ефективним. Більше того, цифрові інструменти надають можливість відстежувати ефективність кожної маркетингової кампанії в реальному часі, оптимізуючи витрати та максимізуючи прибуток [3]. Дослідження цифрового маркетингу для SweetGinger дозволить виявити найбільш дієві стратегії для підвищення впізнаваності бренду, залучення нових клієнтів та формування лояльної аудиторії. Аналіз поточного стану, виявлення сильних та слабких сторін, а також розробка практичних рекомендацій щодо використання соціальних мереж, таргетованої реклами, контент-маркетингу та інших цифрових інструментів, сприятиме зміцненню позицій SweetGinger на ринку та забезпеченню її сталого розвитку в цифрову еру [4]. Об’єктом дослідження процес цифрового маркетингу у кафе-кондитерській SweetGinger. 5 Предметом дослідження виступають інструменти цифрового маркетингу, що використовуються у діяльності кафе-кондитерської SweetGinger. Метою роботи є аналіз застосування цифрового маркетингу у діяльності SweetGinger та розробка рекомендацій щодо його вдосконалення. Для досягнення мети були поставлені наступні завдання: узагальнити теоретичні підходи до цифрового маркетингу, охарактеризувати особливості ринку кафе-кондитерських, проаналізувати господарську та маркетингову діяльність досліджуваного підприємства, провести ABC-аналіз асортименту, визначити проблеми комунікацій з клієнтами у цифровому середовищі, розробити практичні рекомендації щодо покращення контент-стратегії, таргетованої реклами та структури онлайн-комунікації. Результати дослідження. У результаті дослідження виявлено, що ключовими каналами комунікації для SweetGinger є соціальні мережі Instagram, Facebook та TikTok. Проведений ABC-аналіз дозволив виокремити найбільш прибуткові позиції асортименту (група A), які рекомендовано активно просувати через цифрові канали. Було розроблено контент-план з урахуванням сегментації цільової аудиторії, медіаплан на місяць, а також обґрунтовано параметри платної реклами у Meta Ads за умов обмеженого бюджету. Результати роботи мають практичну цінність для власників малих закладів у сфері громадського харчування та можуть бути використані як основа для формування стратегії цифрового просування бренду [5].

The relevance of this research is determined by the rapid transformation of the modern business environment, where digital marketing plays a key role. In the realities of total digitalization and growing competition, especially in the HoReCa sector, traditional promotion methods are becoming less effective. Consumers actively use online platforms to search for information, reviews, and make decisions regarding the choice of establishments [1]. For the cafe-confectionery SweetGinger, as for many other small and medium-sized businesses, digital marketing is not just a desirable addition, but a vital tool for survival and development [2]. It allows reaching a much wider audience than offline channels, targeting advertising messages to specific consumer segments, which is extremely effective. Moreover, digital tools provide the ability to track the effectiveness of each marketing campaign in real-time, optimizing costs and maximizing profits [3]. The study of digital marketing for SweetGinger will identify the most effective strategies for increasing brand awareness, attracting new customers, and building a loyal audience. Analysis of the current state, identification of strengths and weaknesses, as well as the development of practical recommendations for the use of social networks, targeted advertising, content marketing, and other digital tools, will contribute to strengthening SweetGinger's market position and ensuring its sustainable development in the digital era [4]. Object of Research The object of the research is the digital marketing process at the SweetGinger cafe-confectionery. Subject of Research The subject of the research is the digital marketing tools used in the activities of the SweetGinger cafe-confectionery. 8 Purpose of the Work The purpose of the work is to analyze the application of digital marketing in SweetGinger's activities and to develop recommendations for its improvement. To achieve this goal, the following tasks were set: to generalize theoretical approaches to digital marketing, to characterize the specifics of the cafe-confectionery market, to analyze the economic and marketing activities of the researched enterprise, to conduct an ABC analysis of the assortment, to identify problems of communication with customers in the digital environment, and to develop practical recommendations for improving the content strategy, targeted advertising, and online communication structure. Research Results As a result of the study, it was found that the key communication channels for SweetGinger are the social networks Instagram, Facebook, and TikTok. The conducted ABC analysis allowed identifying the most profitable assortment positions (group A), which are recommended to be actively promoted through digital channels. A content plan was developed taking into account target audience segmentation, a monthly media plan was created, and parameters for paid advertising in Meta Ads were justified under conditions of a limited budget. The results of the work have practical value for owners of small establishments in the catering sector and can be used as a basis for forming a brand's digital promotion strategy [5].
Application of digital marketing by the cafe-confectionery SweetGinger
Keywords: 6.075.00.00; цифровий маркетинг; кафе-кондитерська; таргетинг; контент-стратегія; ABC-аналіз; digital marketing; confectionery cafe; targeting; content strategy; ABC analysis