Особливості прояву ефекту синергії від злиттів і поглинань компаній - Дейнека, Ю. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Висвітлено основні підходи до трактування поняття “синергія” при злиттях і поглинаннях компаній, оцінено основні форми та джерела забезпечення синергії, здійснено аналіз ефектів синергії, визначено особливості ефекту синергії від злиттів і поглинань у вітчизняній практиці, проаналізовано причини відсутності синергії від злиттів і поглинань, запропоновано рекомендації для забезпечення прояву ефекту синергії від злиттів та поглинань. The basic approaches for interpretation of term “synergy” in the sphere of mergers and acquisitions of companies are enlightened, basic forms and sources of providing of synergy are appraised, the analysis of effects of synergy is carried out, the specific features of effect of synergy in comparison to mergers and acquisitions in domestic practice are defined, reasons of absence of synergy from mergers and acquisitions are analyzed, recommendations for providing of effect of synergy are offered.
Keywords: злиття; поглинання; ефект синергії; форми синергії; вартість компанії; оцінка синергії; mergers; acquisitions; effect of synergy; forms of synergy; company value; estimation of synergy