Інформаційна система із продажу будівельних інструментів - Мацько, Іван-Олександр Іванович; Matsko, Ivan-Oleksandr (Національний університет "Львівська політехніка", 2022)
В останні роки проблемі інформаційної забезпеченості в діяльності будівельних компаній приділяється значна увага з боку не тільки фахівців, які працюють у даній галузі, але й з боку потенційних покупців. Будівельна компанія складається з кваліфікованого персоналу, який є основним засобом досягнення позитивних результатів у цій сфері діяльності, та керуючого складу компанії, що сприяє збільшенню працездатності персоналу. Будівельна компанія повинна виконувати такі задачі, як будівництво нового житла і реконструкція старого; цього вимагає теперішній ринок будівельних підприємств. Ефективне управління процесами функціонування і діяльності будівельної компанії, особливо при виконанні великих проектів, забезпечується складними технічними системами і не може здійснюватись без надійного інформаційного забезпечення. Об’єктом дослідження є процес розроблення інформаційної системи із продажу будівельних інструментів. Предметом дослідження є система керування продажем будівельних інструментів. Метою кваліфікаційної роботи є розроблення інформаційної системи, яка надає можливість продажу будівельних інструментів для користувачів магазину. Інформаційна система націлена на приємне перебування на сайті та комфортне користування. При розробці програмного продукту були використані основні принципи об’єктно-орієнтованого програмування. Всі дані зберігаються на сервері Apache для їх подальшого використання. Для реалізації було використано середовище розробки IDE NetBeans, мова програмування PHP, локальний сервер Apache та СУБД phpMyAdmin. Для написання коду обрано мови програмування: PHP, JavaScript, для створення інтерфейсу – HTML, CSS для шаблонів було використано Smarty. Описано структуру, зміст і функції створеного програмного забезпечення та бази даних, а також процеси їх сумісного функціонування. Було оформлено інструкцію користувача та здійснено аналіз контрольного прикладу для підтвердження працездатності розробки та відповідності результатів функціонування системи поставленій задачі.

In recent years, the problem of information security in the activities of construction companies has received considerable attention not only from specialists working in this field, but also from potential buyers. A construction company consists of qualified personnel, which is the main means of achieving positive results in this field of activity, and the management team of the company, which contributes to increasing the efficiency of the personnel. The construction company must perform such tasks as building a new home and renovating an old one; this is required by the current market of construction enterprises. Effective management of the construction company's functioning and activity processes, especially when implementing large projects, is ensured by complex technical systems and cannot be carried out without reliable information support. The object of the study is the process of developing an information system for the sale of construction tools. The subject of the study is the management system for the sale of construction tools. The purpose of the qualification work is to develop an information system in the form of an online store, which has the possibility of selling construction tools for store users. The information system is aimed at a pleasant stay on the site and comfortable use. The he basic principles of object-oriented programming were used in the development of the software product. All data is stored on the Apache server for further use. The NetBeans IDE, the PHP programming language, the local Apache server, and the phpMyAdmin DBMS were used for the implementation. The following programming languages were chosen to write the code: PHP, JavaScript, for creating the interface - HTML, CSS for templates - Smarty. The structure, content and functions of the created software and database, as well as the processes of their joint functioning, are described. A user manual was prepared and a benchmark example was analysed to confirm the efficiency of the development and the compliance of the system's functioning results with the task..
Information system for the sale of construction tools
Keywords: 6.126.00.01; – інформаційна система; інформаційні технології; структурне моделювання; будівельні інструменти; information system; information technology; structural modeling; construction tools