Досвід європейських країн під час входження у міжнародну систему колективної безпеки на шляху до вступу в НАТО - Левик, Б. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Наводяться історичні приклади вступу до НАТО багатьох європейських країн (Норвегії, Словаччини, Угорщини, Чеської Республіки, Польщі, Румунії) та вирішення ними власного питання з національної безпеки і оборони. The article covers historical cases describing a number of countries (Slovakia, Hungary, Czech Republic, Poland, Romania) acquiring NATO membership at the backqround of national security and defense problem solution.