Дизайн інтер'єру ресторану "Oliva" у м. Львові, вул. Тісна, 2 - Кічак, Віталій Іванович; Kichak, Vitalii Ivanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У дипломній роботі розроблено дизайн інтер’єру ресторану «Oliva» італійської кухні, з врахуванням об’ємно-планувальних, ергономічних та естетичних вимог. У першому розділі проаналізовано нормативні вимоги та стандарти, що використовуються в процесі проектування інтер’єрів ресторанів, зокрема акцентована увага на дотриманні вимог щодо забезпечення інклюзивності предметно-просторового середовища даного типу закладу. Охарактеризовано основні функціональні зони та предметно-просторове наповнення, що безпосередньо впливає на комфорт і безпеку відвідувачів та персоналу закладу. Акцентована увага на важливості впровадження художньо-образних засобів, що забезпечують візуальний комфорт для відвідувачів ресторану, популярність і рентабельність серед цільової аудиторії. У другому розділі охарактеризовано аналоги закладів ресторанного господарства як на території України так і за кордоном, що містять в інтер’єрі елементи італійських культурних традицій. Окреслено використання основних художніх засобів в інтер’єрі, а також розкрито сучасні тенденції щодо ефективної презентації проектної пропозиції у режимі «real time». Третій розділ сформовано на матеріалах власної проектної пропозиції. Створено концептуальний проект дизайну інтер’єру ресторану, з розробкою каталогу авторських меблів та декору. Четвертий розділ ґрунтується на розрахунку кошторису проектної пропозиції. Загальні висновки до дипломної роботи містять узагальнені підсумки теоретичних відомостей та характеристику проектно-пошукових робіт в межах дипломного проектування.

The diploma project presents the interior design of the Italian cuisine restaurant “Oliva,” taking into account spatial-planning, ergonomic, and aesthetic requirements. The first section analyzes regulatory requirements and standards applied in the interior design of restaurants, with particular attention paid to the provision of an inclusive spatial environment. The main functional zones and spatial-content elements are described, which directly influence the comfort and safety of both visitors and staff. Emphasis is placed on the importance of implementing artistic and expressive means to ensure visual comfort for restaurant visitors, contributing to the establishment’s popularity and profitability among the target audience. The second section characterizes examples of food service establishments both in Ukraine and abroad that incorporate elements of Italian cultural traditions in their interiors. The use of key artistic tools in interior design is outlined, along with current trends for effective presentation of design proposals in real-time mode. The third section is based on the materials of the author’s own design proposal. A conceptual interior design project of the restaurant is presented, including the development of a catalog of custom furniture and decorative elements The fourth section includes the cost estimate calculations for the design proposal. The general conclusions of the diploma project summarize the theoretical research and describe the project-development process within the framework of diploma design.
Interior design of the restaurant "Oliva" in Lviv, 2 Tisna St.
Keywords: 6.022.03.03; дизайн інтер’єру; предметно-просторове середовище; ресторан; універсальний дизайн; interior design; spatial environment; restaurant; universal design