Просторовий розподіл електроіндукованих змін оптичного шляху в кристалах LiNbO3:MgO - Юркевич, О. В.; Сольський, І. М.; Андрущак, А. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Для кристалів LiNbO3:MgO, що належать до класу симетрії 3m, вперше побудовані вказівні поверхні електроіндукованої зміни оптичного шляху та їх стереографічні проекції. Визначено екстремальні значення для кожної поверхні та проведено порівняльний аналіз із вказівними поверхнями електрооптичного ефекту, що описують електроіндуковану зміну показника заломлення. At first for the crystals of LiNbO3:MgO, which belong to 3m symmetry class, the indicative surfaces and their stereographic projections for electro-induced change of optical path length were built. Extreme values for every surface were determined and the comparative analysis with the indicative surfaces of electro-optical effect, which describe the electro-induced change of refractive index, was carried out.
Spatial distribution of electro-induced changes of optical path length in LINBO3:MGO crystals
Keywords: електроіндукована зміна; електрооптичний ефект; electro-induced change; electro-optical effect