Розвиток ТОВ «Кенпак Яворів» шляхом диверсифікації каналів збуту з використанням електронної комерції - Писик, Вероніка Романівна; Pysyk, Veronika Romanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Писик В.Р., Данько Т.І. (керівник). Розвиток ТОВ «Кенпак Яворів» шляхом диверсифікації каналів збуту з використанням електронної комерції. Бакалаврська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2025. Розширена анотація. У роботі розглянуто теоретико-методологічні аспекти та практичні засади диверсифікації каналів збуту продукції в умовах активної цифровізації економіки. Здійснено комплексне дослідження ролі електронної комерції як стратегічного інструменту вдосконалення збутової політики та посилення ринкових позицій підприємства. Акцент зроблено на мультиканальних моделях реалізації, цифрових каналах просування продукції, автоматизації комунікацій із клієнтами та впровадженні CRM-систем як складової сучасного збутового середовища [1–4]. Об’єктом дослідження є діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «Кенпак Яворів» – виробничого підприємства у галузі упаковки. Предмет дослідження – управлінські, маркетингові та організаційно економічні рішення щодо диверсифікації каналів реалізації продукції в умовах цифрової трансформації. Мета дослідження – теоретичне обґрунтування та практична розробка заходів підвищення ефективності збутової політики ТОВ «Кенпак Яворів» на основі впровадження елементів електронної комерції. У першому розділі розкрито економічну сутність диверсифікації каналів збуту, її місце в системі сучасного підприємництва та роль в умовах цифрової трансформації торгівлі. Другий розділ присвячено аналізу діяльності ТОВ «Кенпак Яворів». Проведено фінансово-економічну діагностику підприємства, оцінено його ринкове середовище, збутову структуру, діючі канали реалізації та організаційно-управлінські механізми просування продукції. У третьому розділі запропоновано план розвитку підприємства через цифрову трансформацію системи збуту. Розроблено організаційно-маркетингову модель мультиканальної реалізації продукції, яка передбачає залучення онлайн каналів, автоматизацію обробки замовлень, інтеграцію CRM з каналами збуту. Проведено фінансово-економічне обґрунтування проєкту. Доведено доцільність впровадження заходів на основі аналізу ризиків, прогнозу прибутковості та терміну окупності.мультиканальність, CRM, цифрова трансформація, ефективність збуту, стратегічний розвиток підприємства.

Pysyk V.R., Danko T.I. (Supervisor). Development of Kenpak Yavoriv LLC by the diversifying sales channels using e-commerce. Bachelor’s Qualification Thesis. – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2025. Extended abstract The paper explores the theoretical and methodological foundations as well as practical aspects of the diversification of sales channels for an enterprise in the context of active economic digitalization. A comprehensive study has been conducted on the role of e commerce as a strategic tool for improving sales policy and strengthening the company’s market position. Special attention is paid to multichannel sales models, digital product promotion channels, automation of customer communications, and the implementation of CRM systems as part of the modern sales infrastructure [1–4]. The object of the research is the economic activity of the limited liability company “Kenpak Yavoriv” – a manufacturing enterprise in the packaging industry. The subject of the research includes managerial, marketing, and organizational economic decisions regarding the diversification of product sales channels under conditions of digital transformation. The aim of the study is to provide a theoretical justification and develop practical proposals for improving the effectiveness of the sales policy of LLC “Kenpak Yavoriv” based on the implementation of e-commerce elements. The first chapter reveals the economic essence of sales channel diversification, its place within the system of modern entrepreneurship, and its role in the context of digital transformation in trade. The second chapter is devoted to analyzing the activities of LLC “Kenpak Yavoriv.” It presents a financial and economic diagnosis of the company, an assessment of its market environment, sales structure, existing distribution channels, and organizational and managerial mechanisms of product promotion. In the third chapter, a development plan for the enterprise is proposed through digital transformation of the sales system. An organizational and marketing model for multichannel product sales is developed, which includes the involvement of online channels, automation of order processing, and integration of CRM systems with sales channels. A financial and economic justification of the project is provided. The feasibility of implementation is demonstrated based on risk analysis, profitability forecasts, and payback period evaluation.
Development of Kenpak Yavoriv LLC by diversifying sales channels using e-commerce
Keywords: 6.076.00.00; диверсифікація каналів збуту; електронна комерція; sales channel diversification; e-commerce; multichannel strategy; CRM; digital transformation; sales efficiency; strategic business development