Ст'юдентівські та гаусівські розподілення сигналів в задачах моделювання РЛС поверхневої хвилі - Дмитрієва, Н. В.; Заруднєв, І. І.; Платонов, С. Ю.; Тимчук, В. Ю. (Національний науково-дослідний центр оборонних технологій і воєнної безпеки України, 2002)
Стаття присвячена узагальненню гаусівської щільності розподілення імовірності спостережень на ст’юдентівську, поліст’юдентівську та полігаусівську щільності в інтересах розробки математичної моделі функціонування заобрійної РЛС поверхневої хвилі. The student's t distribution and Gaussian distribution are analyzed and generalized. It is necessary to develop mathematical models of radio signals in HFSWR.
Keywords: ст’юдентівський розподіл; гаусівський розподіл; часова обробка сигналів; байєсівський підхід; Bayesian approach; temporal signal processing; Gaussian distribution; student's t distribution