Узагальнена математична модель статичного електромагнітного перетворювача зі стрижневим непровідним феромагнітним магнітопроводом - Фільц, P. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Описана математична модель для розрахунку перехідних процесів в узагальненому багатополюснику, що є статичним електромагнітним пристроєм, у якому магнітопровід має довільну стрижневу конструкцію, а котушки, що охоплють окремі стрижні або їх групи, утворюють довільне електричне коло. Модель призначена для безпосереднього 'її застосування в моделях систем, орієнтованих на використання методу вузлових потенціалів і неявних методів інтегрування. Mathematical model for transients calculation in multipol, which is the gene-ralized static electromagnetic converter with an arbitrary electric circuit and with rod-type ferromagnetic core of arbitrary construction is proposed. The model may be used as a part of system model, which is based on nodal method and implicit integration algo-rithm.