“П’ятий фасад” міста в історично-архітектурних дослідженнях до реставраційних праць - Бриковська, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Викладено методичні положення щодо врахування у реставраційних роботах дахів та архітектурних завершень будівель. Показано послідовність проведення досліджень будинків. Розкрито найважливіші питання реставрації дахів та архітектурних завершень будівель, висвітлено питання збереження архітектури дахів у містобудівних комплексах. In the article methodical positions are expounded in relation to an account in the restoration works of roofs and architectural completions of buildings. The sequence of leadthrough of researches of houses is rotined. The major questions of restoration of roofs and architectural completions of buildings are exposed, the question of maintainance of architecture of roofs is reflected in town-planning complexes.
Keywords: архітектура дахів; реставрація; дослідження памяток архітектури; architecture of roofs; restoration; researches of monuments of architecture