Two-dimensional mathematical model for carbon monoxide oxidation process on the platinum catalyst surface - Kostrobii, Petro; Ryzha, Iryna (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
Досліджено двовимірну математичну мо- дель оксидації карбон (II) оксиду (СО) на поверхні платинового каталізатора (Pt) згідно механізму Лангмюра-Гіншелвуда. Враховано впливи структурних змін каталітичної поверхні та температури підложки. Показано, що врахування двови- мірностіта структурних змін веде до зміни як динаміки про- цесу оксидації, так і області стійкості.

The two-dimensional mathematical model for carbon monoxide (СО) oxidation on the platinum (Pt) catalyst surface is investigated according to the Langmuir- Hinshelwood (LH) mechanism. The effects of structural changes of the catalytic surface and the substrate temperature are taken into account. It is shown that when twodimensionality and structural changes are accounted for, both the dynamics of oxidation process and the stability region change.
Двовимірна математична модель процесу оксидації карбон (ІІ) оксиду на поверхні платинового каталізатора
Keywords: каталітична реакція окиснення; реак- ційно-дифузійна модель; математичне моделювання реакційно- дифузійних процесів; reaction of catalytic oxidation; reactiondiffusion model; mathematical modeling of reactiondiffusion processes