Онтологічний вимір етичних категорій добра і зла - Мазурик, Марія (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
Поряд із поширеними в літературі концепціями добра і зла запропоновано їхнє екзистенціальне трактування, яке пов’язується з людською екзистенцією і торкається питання справжності чи несправжності людського існування. The principal attention is devoted the basic conceptions of good and evil are given in ethics, to the list of which is added the interpretation of this problem in existentialism, witch connect of the human existence and touch on real or unreal of the human being.
Ontologycal measure to the ethical category of good and evil
Keywords: добро; зло; онтологія; екзистенціалізм; good; evil; ethic; ontology; existentialism