Правовий статус судових органів України як суб’єктів юрисдикційних відносин - Медведик, Лев; Medvedyk, Lev; Медведик, Лев (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Звернуто увагу на визначальні аспекти змін до Конституції України (щодо правосуддя) в контексті повноважень судових органів. Виділено позитивні та негативні підходи на шляху реалізації судової реформи. Проаналізовано напрями удосконалення конституційних нововведень щодо окремо взятого суб’єкта.

The article pays attention to crucial aspects of the amendments of the Constitution of Ukraine (concerning justice) in the context of the court system authority. It determines positive and negative approaches in the course of implementation of judicial reform. The article analyses the ways of improvement of constitutional novelties regarding each subject in particular.

Акцентировано на решающих аспектах изменений к Конституции Украины (касаемых правосудия) в контексте полномочий судебных органов. Выделены позитивные и негативные подходы на пути реализации судебной реформы. Проанализированы направления усовершенствования конституционных нововведений относительно отдельно взятого субьекта.
The legal status of the system of Ukrainian courts as the subjects of jurisdictional relations
Правовой статус судебных органов Украины, как субьектов юрисдикционных отношений
Keywords: правовий статус; судові органи; реформа; правосуддя; Конституційний суд України; legal status; court system; reform; justice; The Constitutional Court of Ukraine; правовой статус; судебные органы; реформа; правосудия; Конституционный суд Украины; 342.56.038; 347.99; 343.18](477)