Проєкт інформаційної системи планування ресурсів підприємства - ERP-система - Присліпський, Роман Андрійович; Pryslipskyi, Roman Andriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
ERP (Enterprise Resource Planning) - це система планування ресурсів підприємства, яка інтегрує в себе різноманітні функції та процеси внутрішнього управління організацією. ERP-системи призначені для автоматизації та оптимізації ключових бізнес-процесів, таких як управління фінансами, облік товарів, управління запасами, виробництво, управління замовленнями та звітність. Ці системи дозволяють підприємствам отримати цілісний погляд на їхню діяльність, забезпечуючи доступ до інформації в режимі реального часу. Це робить можливим ефективне прийняття рішень та підвищує продуктивність праці співробітників. Перша ERP-система була запропонована та розроблена в середині 20-го століття. На початку 1960-х років, відома американська компанія IBM вперше введла концепцію "матеріального потоку" для автоматизації процесів управління ресурсами на підприємстві. Протягом наступних десятиліть ряд інших компаній та фахівців у галузі інформаційних технологій працювали над розвитком та реалізацією цієї концепції. Магістерська робота "Проєкт інформаційної системи планування ресурсів підприємства - ERP-система" є дослідженням і проектуванням впровадження інтегрованої системи управління ресурсами (ERP) на підприємстві. Робота ретельно досліджує процеси вибору, проектування та реалізації ERP-системи з урахуванням специфічних потреб. Автор визначає стратегічні та операційні цілі впровадження ERP та проводить аналіз вигід та ризиків для підприємства. Робота включає в себе детальне проектування архітектури системи, вибір необхідного програмного забезпечення, планування етапів впровадження та визначення критеріїв оцінки успішності проекту. Об’єкт дослідження - є система планування ресурсів підприємства (ERP-система) Предмет дослідження - є розробка бізнес-процесів у сфері управління виробництвом, управління замовленнями та продажами, ланцюгом постачання та управлінням відносинами з клієнтами (CRM). Мета дослідження - ERP-система" полягає в розробці та впровадженні інтегрованої програмної системи, яка допоможе оптимізувати та автоматизувати управління різними аспектами бізнесу: від фінансів та виробництва до логістики та обслуговування клієнтів. Результати дослідження - Було розроблено ERP систему яка демонструє автоматизація бізнес процесів.

ERP (Enterprise Resource Planning) is an enterprise resource planning system that integrates various functions and processes of internal management of the organization. ERP systems are designed to automate and optimize key business processes such as financial management, product accounting, inventory management, manufacturing, order management, and reporting. These systems allow businesses to gain a holistic view of their operations, providing access to information in real time. This enables effective decision-making and increases the productivity of employees. The first ERP system was proposed and developed in the middle of the 20th century. In the early 1960s, the famous American company IBM first introduced the concept of "material flow" for the automation of resource management processes at the enterprise. Over the following decades, a number of other companies and IT professionals worked on the development and implementation of this concept. The master's thesis "Project of the information system of enterprise resource planning - ERP system" is a study and design of the implementation of an integrated resource management system (ERP) at the enterprise. The work carefully examines the processes of selection, design and implementation of an ERP system, taking into account specific needs. The author defines the strategic and operational goals of ERP implementation and analyzes the benefits and risks for the enterprise. The work includes detailed design of the system architecture, selection of the necessary software, planning of implementation stages and definition of project success evaluation criteria. Study object - is an enterprise resource planning system (ERP system) Scope of research - is the development of business processes in the field of production management, order and sales management, supply chain and customer relationship management (CRM). Goal of research: "ERP system" is to develop and implement an integrated software system that will help optimize and automate the management of various aspects of business: from finance and production to logistics and customer service. Briefly put research results - An ERP system was developed that demonstrates the automation of business processes.
The information system project for the enterprise resources planning – ERP system
Keywords: 8.126.00.03; - ERP; бізнес процеси; інформаційна система; - ERP; business processes; information system