Архітектурна організація довкілля в аспекті українських традицій - Дида, І. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Проаналізовано генезис, особливості українських архітектурних традицій, зокрема в архітектурній композиції довкілля. Охарактеризовано розвиток українських традицій в сучасній архітектурі. Визначено заходи щодо оптимізації цього процесу в майбутньому.