Взаємообумовленість нелегальних міграційних процесів та міжнародної терористичної активності - Канцір, Володимир; Kantsir, Volodymyr; Канцир, Владимир (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Стаття присвячена розкриттю явища нелегальної міграції, яка, своєю чергою, є надзвичайно сприятливим середовищем для міжнародної терористичної діяльності. Саме у середовищі нелегальних мігрантів, терористичні організації підшуковують безпосередніх виконавців терористичних актів, розповсюджують злочинні ідеї помсти, ненависті до “благополучних” держав та їх громадян.

The article is devoted to the disclosure of the phenomenon of illegal migration, which, in its turn, is an extremely favorable environment for international terroristic activities. It is in the environment of illegal migrants that terrorist organizations look for direct perpetrators of terrorist acts, spread criminal ideas of revenge, hatred of “prosperous” countries and their citizens.

Статья посвящена раскрытию явления нелегальной миграции, которая, в свою очередь, является чрезвычайно благоприятной средой для международной террористической деятельности. Именно в среде нелегальных мигрантов, террористические организации подыскивают непосредственных исполнителей террористических актов, распространяют преступные идеи мести, ненависти к “благополучным” странам и их гражданам.
Relevance of illegal migration processes and international terroristic activity
Взаимообусло́вленность нелегальных миграционных процессов и международной террористической активности
Keywords: нелегальна міграція; тероризм; терористичний акт; насильство; ідеологічно мотивоване насильство; світове співтовариство; міжнародні відносини; illegal migration; terrorism; terrorist act; violence; ideologically motivated violence; the international community; international relations; нелегальная миграция; терроризм; террористический акт; насилие; идеологически мотивированное насилие; мировое сообщество; международные отношения; 343.326