Соціально-психологічні детермінанти ціннісних орієнтацій працівників атомної енергетики та медичних працівників - Адамчук, Віта Віталіївна; Adamchuk, Vita Vitaliivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню соціально-психологічних факторів, що впливають на формування ціннісних орієнтацій працівників атомної енергетики та медицини, які важливі для мотивації, стресостійкості та прийняття рішень у ризикованих умовах. Мета полягає у визначенні соціально-психологічних детермінант ціннісних орієнтацій працівників атомної енергетики та медичних працівників. . Використано методики Ш. Шварца і М. Рокича для дослідження особистісних та професійних цінностей. Результати показали, що працівники атомної енергетики надають перевагу стабільності та відповідальності, а медики — гуманізму й адаптивності; з віком у обох груп підвищується цінність здоров'я, підтримки та саморозвитку. Практична значущість роботи полягає у можливості застосування результатів для покращення управління персоналом та мотивації.

On the topic: Social and psychological determinants of value orientations among nuclear energy and healthcare workers. Scientific supervisor: PhD in Psychology, Assoc. Prof. Partyko N.V. Master’s qualification thesis submitted for the degree of Master in Psychology, specialty 053 – Psychology. – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2023. The thesis is dedicated to studying socio-psychological factors influencing the formation of value orientations among nuclear energy and healthcare workers, which are crucial for motivation, resilience, and decision-making in high-risk environments. The goal is to determine the socio- psychological determinants of value orientations of nuclear energy workers and healthcare workers.. Schwartz’s Value Survey and Rokeach’s Value Survey were used to examine personal and professional values. The results show that nuclear energy workers prioritize stability and responsibility, while healthcare professionals emphasize humanism and adaptability. With age, both groups increasingly value health, support, and self-development. The practical significance of the study lies in its potential to improve personnel management and motivation. Key words: value orientations, nuclear power plant personnel, medical workers, social and psychological determinants, , testing value orientations, personnel management.
Social and psychological determinants of value orientations among workers in the nuclear energy sector and healthcare professionals
Keywords: 8.053.00.01; ціннісні орієнтації; персонал атомно-енергетичної станції; медичні працівники; соціально-психологічні детермінанти; тестування ціннісних орієнтацій; управління персоналом