Дослідження коливань струму газового розряду в комірці Пеннінга з секційним анодом - Захарків, А. Б.; Шандра, З. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Подано результати досліджень коливань електричного струму в комірці Пеннінга з секційним анодом. Виявлено генерацію коливань частотою 2 МГц при подачі на секцію анода від’ємного потенціалу. Досліджено вплив потенціалу секції та розрядного струму на амплітуду коливань, пропонується механізм виникнення коливань. This work is dedicated to studies of the oscillations of electric current in penning’s cell with sectional anode. The oscillation generation with frequency 2 MHz at applying of negative potential on anode section is detected. The influence of section potential magnitude and discharge current on oscillation magnitude is studied and the mechanism for oscillation origin is proposed.
The study of oscillations gas discharge curent in Penning’s cell with sectional anode
Keywords: 621.793.1