Накладання макромоделей на коловій моделі в задачах розміщення, розбиття та пакування НВІС - Мельник, Р. А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Розглянуто підхід до розв'язування задачі розбиття та пакування макромоделей на основі алгоритмів укладання та розміщення графів на лінійці та колі. Описано особливості конструктивних алгоритмів, що базуються на методі накладання макромоделей.

The approach with crossing macromodels on circle model for VLSI placement, partitioning and packaging problems is described. The properties of the constructive algorithms based on the graph linear placement, crossing macromodels and assignment algorithms are considered.
Keywords: 621.382