Етностереотшіи в масовій політичній свідомості польського населення Львова під час Другої світової війни - Гулай, Василь (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Висвітлено один з аспектів польсько-українських стосунків у Львові в роки Другої світової війни. Досліджено поняття та структуру етностереотипу, особливості проявів негативних стереотипів українців в масовій політичній свідомості та програмах поляків Львова, генезу та наслідків міжнаціонального протистояння. The deal with one of the aspects of the relations Polish and Ukrainian population in years second Word War. The autor studies concept and structure of the ethnie stéréotypé features of manifestation négatif stéréotypé in consciousness political of mass and programmes of the Polish in Lviv, the genesis and conséquences of the international confrontation.