Керування точністю та складністю алгоритму кластеризації даних великої розмірності допуском на функцію подібності та декомпозицією - Мельник, Р.; Тушницький, Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуто агломеративний ієрархічний алгоритм кластеризації даних. Запропоновано коефіцієнт швидкості для зменшення алгоритмічної складності без втрат точності алгоритму. Приведено результати із якісними характеристиками кластеризації тестових даних.
The clustering agglomerative hierarchical algorithm for data grouping is considered. To reduce algorithmic complexity without accuracy losses an approach with the speed and accuracy coefficient is proposed. Some results with quality characteristics of clustered test data are presented.