Інституціональні зміни конкурентного середовища корпорацій - Радєва, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Визначено напрями інституціональних змін конкурентного середовища корпорації, найважливішими з яких є глобалізація, інноваційні процеси та зміни в теоретичних підходах до співвідношення конкуренції/монополії. Обґрунтовано, що основним засобом підвищення ефективності національного господарства може стати відновлення високого рівня концентрації виробництва на основі виваженого антимонопольного регулювання. Major directions of institutional changes of competition environment of corporation were elected in the article. It is globalization, innovative processes, positive changes in the looks of scientists to the role of monopoly. High level of concentration of production on the basis of the carefully thought out antimonopoly management can become the basic mean of increase of efficiency of national economy.
Keywords: інновації; інституціональні зміни; конкурентне середовище; конкуренто-спроможність; корпорація; метод; innovations; institutional changes; competition environment; competitiveness; corporation; method