Інформаційний феномен концептуалізації світу - Домбровський, Б. Т. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто феномен концептуалізації світу та стверджується, що він існує лише в інформаційному просторі. Зауважено, що найбільш використовуваним засобом концептуалізації світу в інформаційному просторі є дескрипція. Наведений порівняльний аналіз логічної форми дескрипції та судження. In the article is considered phenomenon of reflecting a world in concepts and is confirmed that it has in the information space only. Indicated that the most used by facility of reflecting a world in concepts in information space is description. Logical form of descriptions and judgement is compared in article.