Методика визначення динамічних характеристик частотних демодуляторів з помноженням частоти - Модла, Р. М.; Ванько, В. М.; Бритковський, В. М.; Сорочинський, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Розроблено методику визначення часу перехідного процесу усереднювальних частотних демодуляторів з помноженням частоти за нелінійного характеру заряду і розряду конденсатора ФНЧ. Отримано вирази для визначення часу перехідного процесу за стрибкоподібного збільшення та зменшення вхідної частоти демодулятори. Наведено залежності, які дають змогу оцінити зміну швидкодії частотних демодуляторів у разі збільшення коефіцієнта помноження частоти та різних коефіцієнтів регулювання частоти.

A method of determining the time of the transition process of averaging frequency demodulators with frequency multiplication with nonlinear character of charge and discharge of the LPF capacitor is developed. Obtained dependencies for determining the transition time during a jump-like increase and a decrease of the demodulators input frequency. The dependencies are presented which allow to estimate change of frequency demodulators response rate at increase of factor of frequency multiplication and various coefficients of regulation of frequency.
Keywords: динамічні характеристики; частотний демодулятор; помноження частоти; dynamic characteristics; frequency demodulator; frequency multiplication; 621.376.32