Вдосконалення механізму газорозподілу поршневого двигуна - Миськів, Т. Г.; Янчик, Н. Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Розглянуто проблеми, пов'язані зі збільшення кількості клапанів на один циліндр в поршневих двигунах. Запропонований спосіб вдосконалення конструкції з двома клапанами шляхом подвійного використання впускного і випускного клапанів та зазначено його переваги. Problems associated with the increased number of valves per cylinder in reciprocating engines were considered. The method of improving the design with two valves by using a dual intake and exhaust valves was proposed and listed its advantages.