Особливості алкілування трет-бутилгідропероксиду арилвмісними спиртами - Кінаш, Н. І.; Гевусь, О. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Досліджено особливості алкілування трет-бутилгідропероксиду арилвмісними спиртами у присутності мінеральних кислот як каталізаторів. Показано, що природа каталізатора має істотний вплив на склад продуктів реакції. Максимальний вихід цільового пероксиду досягається при використанні перхлоратної кислоти. The features of alkylation of tert-butylhydroperoxide by aryl containing alcohols in the presence of mineral acids as catalyst have been investigated. The nature of catalyst has been shown to have a significant impact on the products composition. The maximum yield of the desired peroxide is obtained when utilizing perchloric acid.