Синтез амінонафтохінонів з просторово екранованим фенолом - Губрій, З. В.; Литвин, Б. Л.; Хоміцька, Г. М.; Шиян, Г. Б.; Хом’як, С. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Запропоновано метод одержання 1,4-нафтохіну з просторово екранованим фенольним замісником. Одержано амінопохідні 2-(3,5-ди-трет-бутил-4-гідроксифеніл)-3-хлоро-1,4-нафтохінону. Підтверджено їх будову та наведено спектральні характеристики. The synthesis method of 1,4-naphthoquinone with hindered phenol substituent have been proposed. Aminoderivatives of 2-chloro-3-(3,5-di-tert-butyl-4-hydroxy-phenyl)-1,4- naphthoquinone were obtained. Structure of compounds was confirmed using spectral data.
Keywords: просторово екрановані феноли; нафтохінони; антиоксиданти; hindered phenols; naphthoquinones; antioxidants