Витрати підприємств на цілі оподаткування - Котенко, Т. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто проблеми оподаткування на прикладі будівельних підприємств. Вказано на неповну реалізацію принципів податкової системи. Визначено ступінь податкового навантаження на підприємство, проаналізовано тенденції зміни обсягів сплати податку на прибуток та особливості функціонування податку на додану вартість в Україні. Запропоновано шляхи підвищення ефективності системи оподаткування в умовах пошуку компромісу в розподільчих відносинах між підприємством та державою. The problems of taxation in construction companies. The incomplete implementation of the principles of the tax system is stressed. The degree of tax burden to the company is determined, the volume of tax revenue is analyzed and characteristics of value added tax in Ukraine are described. There are suggested ways to improve the tax system in terms of compromise between enterprises and the state.
Keywords: податкова система; податковий тягар; принципи оподаткування; ПДВ; податок на прибуток; tax system; tax burden; the principles of taxation; VAT; income tax