Емульгатор-ініціатор октен-ко-малеїновий ангідрид-ко-трет-бутилпероксиметилмалеїнат для емульсійної полімеризації стиролу - Будішевська, О. Г.; Миськова, І. А.; Воронов, С. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
В присутності поверхнево-активного пероксидовмісного кополімеру октен-комалеїновий ангідрид-ко-трет-бутилпероксиметилмалеїнат (О-МА-ПМ), одержаного на основі альтернантного бінарного кополімеру октен-ко-малеїновий ангідриду як емульгатора-ініціатора емульсійної полімеризації стиролу, одержано агрегативно стійкі латекси в інтервалі температур 333–353 К. Визначено порядок по О-МА-ПМС та енергія активації реакції. The stabile polystyrene latexes was obtained within the temperature interval of reaction from 333K to 353K in presence of surface – active copolymer octen – co-maleic anhydride-co-tertbutylperoxy- methylmaleinate (O-MA-PM) as emulgator – initiator, sythezised on the basis of alternating binary copolymer octen – co–maleic anhydride and containing peroxide groups. The order of reaction with respect to O-MA-PM and the free activation energy was determined.