Солюбілізуючі властивості пероксидвмісних коолігомерів - Миськова, І. А.; Будішевська, О. Г.; Дончак, В. А.; Флейчук, Р. І.; Воронов, С. А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Досліджено поверхнево-активні та солюбілізуючі властивості пероксидвмісних коолігомерів, які містять у молекулах карбоксильні та естерні групи і синтезовані кополімеризацією стиролу та (3-трет-бутилперокси-3-метил-бутил)малеїнату, а також взаємодією стиромалю з трет-бутилпероксиметанолом. Вони можуть солюбілізувати гідрофобні сполуки, молекули яких співрозмірні з умовним гідрофобним фрагментом коолігомеру. Surface-active and solubilizing properties of peroxide cooligomers which contain carboxyl and ester- groups have been studied. Cooligomers were synthesized via styrene and (3-tert-butylperoxy-3-methylbutyl)maleinate copolymerization as well as interection of styromal with tert-butylperoxymethanol. Тhey are able to solubilize hidrofobic organic substances which molecules are of comparable size with ones of hydrofobic fragments of cooligomer.