Публічно-правові аспекти застосування контрактної форми трудового договору з найманими працівниками театральних закладів культури - Тацишин, І. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
У статті розглянуто специфіку врегулювання трудових відносин у театральних закладах культури. Обґрунтовано необхідність застосування контрактної форми трудового договору максимально виважено з метою недопущення порушення трудових прав працівників. Проведено аналіз нормативно-правових актів, якими пропонується реформувати специфіку врегулювання трудових відносин у театральних закладах культури. В статье рассмотрена специфика урегулирования трудовых отношений в театральных учреждениях культуры. Обоснована необходимость применения контрактной формы трудового договора максимально взвешенно с целью недопущения нарушения трудовых прав работников. Проведен анализ нормативно-правовых актов, которыми предлагается реформировать специфику урегулирования трудовых отношений в театральных учреждениях культуры. This article examines the specific regulation of labor relations in theatrical cultural institutions. The necessity of the use of contractual forms of employment contract most carefully in order to prevent violations of labor rights. The analysis of regulations that are proposed to reform the specific regulation of labor relations in theatrical cultural institutions.
Публично-правовые аспекты применения контрактной формы трудового договора с наемными работниками театральных учреждений культуры
Public-legal aspects of contractually labor contracts with employees theaters culture
Keywords: контракт; строковий трудовий договір; безстроковий трудовий договір; професійні творчі працівники; працівники інших специфічних театральних професій; умови договорів про працю; контракт; срочный трудовой договор; бессрочный трудовой договор; профессиональные творческие работники; работники других специфических театральных профессий; условия договоров о труде; contract; fixed-term contract; permanent employment contract; professional creative workers; other specific theatrical professions terms of labor contracts