Економіко-математична модель оптимізації регіональних інвестиційних програм - Войцеховська, Ю. В.; Войцеховська, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто проблему розподілу фінансування інвестиційних програм між окремими регіонами країни. Окрім ефективності інвестицій, враховано аспекти їхньої регіональної диверсифікації. Для раціонального розподілу інвестицій запропоновано використати нелінійну оптимізаційну економіко-математичну модель, яка інтерпретується на конкретних статистичних даних. The problem of total investment’s distribution between different regions is considered. Thus in addition to the investments efficiency, regional diversification aspects are taken into account. For the rational distribution of investments non-linear optimization of economic and mathematical model is proposed, which is interpreted by concrete statistic data.
Keywords: регіон; інвестиції; оптимізація; модель; region; investments; optimization; model