Термін прототип у лінгвокультурології - Левченко, О. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2004)
Статтю присвячено проблемі використання когнітивної парадигми у лінгвокультурології. Подано аналіз одного з базових понять лінгвокультурології - терміна прототип. Зіставлено обсяг понять прототип та стереотип.

Paper is devoted to the problem of cognitive paradigm usage in linguistic culturology. Analysis of basic linguistic culturology concept - prototype - is done. Conceptions prototype and stereotype are compared.
Keywords: 001.4