Військова та зовнішньополітична ситуація УНР (листопад 1918 – січень 1919 р.) - Мина, Ж. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Проаналізовано військову і зовнішньополітичну ситуацію в УНР з листопада 1918 по січень 1919 рр., уточнено кількісний склад військ Директорії УНР, з’ясовано причини неспроможності політики Директорії УНР об’єднати українські національні сили у боротьбі з ворогами. The article gives the analyzes of military and political situation in UPR in the period from November 1918 to January 1919. The author pays attention to the Army strength of the Directoria, reveals causes of Dyrectoria in capability to unite the Ukrainian national forces in struggle with enemies.