Розроблення вебсайту ресторану із функціями взаємодії з клієнтами - Ковалик, Остап Павлович; Kovalyk, Ostap Pavlovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У даній роботі розглянуто проблему відсутності в ресторанній сфері зручного та функціонального рішення для бронювання столиків безпосередньо через вебсайт із автоматичним вибором столу та ефективного збору зворотного зв’язку від клієнтів. Головною ідеєю моєї роботи було об’єднати в одному вебсайті як інформаційну складову (сучасний дизайн, фотографії закладу, зручний огляд меню, опис концепції закладу, контактна інформація) так і функції взаємодії з клієнтами (бронювання столиків онлайн та форма для відгуків).В основі роботи лягла розробка вебсайту для одного з закладів Львова - «Культура відпочинку». Метою моєї роботи стало розроблення сучасного вебсайту, який включає в себе презентацію даного закладу для клієнтів та можливість взаємодії з відвідувачами онлайн. Щоб досясгти поставлені задачі було проведено детальний аналіз області ресторанного бізнесу у вебпросторі та переглянуто безліч вже готових рішень, які існують на ринку, також було сформульовано чіткі та конкретні вимоги до розроблення системи, розроблено дизайн, структуру та наповнення сторінок, реалізовано весь функціонал для зручного та інтуєтивно зрозумілого бронювання столиків та прийому та опрацювання відгуків наших клієнтів. та Структура вебсайту зоролялась таким чином, щоб відвідувачі могли легко швидко ознайомитись з обобливостями закладу, його концепцією, переглянути його меню, найпопулярніші його позиції, преглянути фотографії інтер’єру та екстер’єру, дізнатися більше про сам заклад (його розташування, графік роботи, необхідно йому контактну інформацію). Також, на головні сторінці розміщена форма для резервації столиків, після заповнення якої, клієнт отримує підтвердження бронювання, або відмову через те, що на дану дату та час немає вільних підходящих столів. Не менш важливим для підвищення якості обслуговування клієнтів є збір зворотнього зв’язку, то на сторінці контакти розташована форма у якій відвідуапч може оцінити свій досвід відвідування даного закладу від 1 до 10 зірок та написати коментар. Також у процесі розроблення вебсайту чималу увагу було приділено вибору технологій розробки. Найважливішим у цій задачі було вибрати інструменти розробки клієнтської та серверної частини так, щоб забезпечити безпеку системи, можливість подальшого масштабування, зручність обслуговування. Практична значущість розробленого вебсайту полягає в тому, що заклад «Культура відпочинку» отримує інструмент, який дозволяє централізувати всі заявки на бронювання, прискорити їх обробку, мінімізувати ризик подвійного резервування та оперативно реагувати на зворотний зв’язок. Це дає змогу оптимізувати внутрішні бізнес-процеси, підвищити клієнтський досвід та конкурентоспроможність закладу на ринку. Запропонований підхід до автоматичного призначення столів може бути адаптований для інших закладів, а модуль відгуків — розширений новими функціями аналітики і рейтингових систем.

In this work, we address the lack of a user-friendly, fully functional solution in the restaurant industry for booking tables directly via a website—featuring automatic table assignment—and for efficiently collecting customer feedback. The core idea was to unite on a single website both the informational components (modern design, venue photographs, intuitive menu overview, concept description and contact details) and interactive customer-engagement features (online table reservations and a feedback form). The project’s foundation is the development of a website for one of Lviv’s establishments, “Kultura Vidpochynku.”. The objective was to create a modern website that presents the restaurant to potential guests and enables real-time online interaction. To achieve this, we conducted a detailed analysis of existing web-based solutions in the restaurant sector, reviewed numerous commercial offerings, and formulated precise functional requirements for our system. We then designed page layouts and site structure, developed all necessary functionality to make table booking intuitive and feedback submission straightforward, and implemented both client-side and server-side logic. The site’s architecture was organized so visitors can quickly learn the venue’s key characteristics—its concept, menu (with popular items highlighted), interior and exterior photos—and obtain practical details (location map, opening hours, contact information). The homepage features a reservation form: upon submission, a customer immediately receives either a booking confirmation or a rejection if no suitable tables remain for the chosen date and time. Equally critical for maintaining high service quality is the feedback mechanism: on the Contacts page, guests can rate their experience on a scale of 1–10 stars and submit written comments. Throughout development, we paid special attention to selecting technologies for both frontend and backend to ensure system security, future scalability, and ease of maintenance. Practically, this website provides “Kultura Vidpochynku” with a centralized booking system that accelerates request processing, minimizes double-booking risks, and enables rapid response to customer feedback. As a result, internal workflows are streamlined, guest experience is enhanced, and the restaurant’s market competitiveness is strengthened. The automatic table-assignment algorithm can be adapted for other hospitality venues, and the feedback module can be extended with analytics and rating system capabilities.
Development of a restaurant website with client interaction features
Keywords: 6.122.00.00; ВЕБСАЙТ; РЕЗЕРВАЦІЯ СТОЛИКІВ; ЗБІР ВІДГУКУКІВ; БЕКЕНД; ФРОНТЕНД; БАЗА ДАНИХ; AWS; GIT. Перелік використаних джерел: 1. Nielsen Norman Group - https://www.nngroup.com/ 2. Awwwards - https://www.awwwards.com/ 3. Smashing Magazine - https://www.smashingmagazine.com/ 4. GitHub Pages - https://pages.github.com/ 5. Bootstrap - https://getbootstrap.com/; WEBSITE; TABLERESE RVATION; FEEDBACK COLLECTION; BACKEND; FRONTEND; DATABASE; AWS; GIT. List of used sources: 1. Nielsen Norman Group - https://www.nngroup.com/ 2. Awwwards - https://www.awwwards.com/ 3. Smashing Magazine - https://www.smashingmagazine.com/ 4. GitHub Pages - https://pages.github.com/ 5. Bootstrap - https://getbootstrap.com/