Мовне нормування та жива фахова мова - Кочерга, Ольга (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У дописі проаналізовано найпоширеніші мовні хиби, пов’язані з тенденцією надмірно стандартувати наукові тексти.

The most frequent distortions of scientific language are analyzed. The trend to excessive standardization of scientific texts is considered.
Keywords: українська мова; наукова мова; нормативна мова; мовний стандарт; фахова мова; Ukrainian language; scientific language; normative language; language standard; professional language; 800