Вплив похибок виготовлення щітково-колекторного вузла на пульсації машин постійного струму - Чучман, Ю. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянутий вплив похибок виготовлення щітково-колекторного вузла на вихідні характеристики вимірювальних і виконавчих електричних машин постійного струму. Наведено результати досліджень впливу зсувів щіток з геометричної нейтралі, нерівномірностей розподілу колекторних пластин по обводу колектора та радіального биття поверхні колектора.