Енергія електронів у наноструктурi Zn0,9Be0,05Mn0,05Se–Zn0,943Be0,057Se–ZnSe– Zn0,943Be0,057Se у магнітному полі - Товстюк, К. К.; Заваринський, В. І.; Мантошко, М. С.; Зеленку, М. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджено зміну енергії носіїв струму у наногетероструктурі, що містить шар, легований Mn внаслідок прикладеного магнітного поля. Обчислення проведено для різних стуктур, створених експериментально. Отримані залежності якісно узгоджуються із експериментальними даними з дослідження спектрів люмінесценції, в яких спостерігається: спадання енергії рівня із зростанням магнітного поля, немонотонні залежності енергії від поля та області незалежності енергії від поля у слабких полях. The change of current carriers in nanoheterostructures that contains Mn doped layer as a result of the applied magnetic field has been researched. Calculation of a variety of structures established experimentally has been performed. The received dependences qualitatively coordinates with the experimental data with the research of luminescence spectra, where decreasing the energy of level with increasing of magnetic field, the nonmonotonic dependence of the energy from the field and energy independence area from the field in the weak fields has been observed.
Electron energy in Zn0,9Be0,05Mn0,05Se– Zn0,943Be0,057Se–ZnSe– Zn0,943Be0,057Se nanostucture in magnetic field
Keywords: наногетероструктури; магнітні домішки; спектр носії струму; nanoheterostructure; magnetic impurities; current carrier energy