Вплив геометрії магнітного шунта на перехідні процеси в асинхронному двигуні з екранованими полюсами - Гавдьо, І. Р.; Гладкий, В. М.; Маляр, В. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто питання впливу геометрії магнітного шунта на перехідні процеси в асинхронному двигуні з екранованими полюсами на підставі використання математичної моделі двигуна, в якій магнітопровід поданий розгалуженою заступною схемою. The influence of magnetic shunt geometry of shaded-pole induction motor on transient processes has been considered. The motor magnetic circuit is presented by the ramified equivalent circuit.