Пропозиції щодо вдосконалення конструктивних рішень коротких залізобетонних консолей громадських багатоповерхових будинків - Гладишев, Г. М.; Самотій, В. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Розглянуті деякі існуючі конструктивні рішення коротких консолей. Запропоновано нове конструктивне рішення короткої залізобетонної консолі з армуванням зовнішньою стрічкою або стрижневою робочою арматурою.