Аналіз ефективності застосування вейвлет-перетворення в стеганографічних системах передавання даних - Астраханцев, А. А.; Вовк, О. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Вбудовування цифрових водяних знаків сьогодні є одним з найефективніших засобів захисту інтелектуальної власності. Виконано порівняльний аналіз різних вейвлетів, досліджено характеристики при різних коефіцієнтах вбудовування та вбудовування в різні області перетворення для методів прихованого передавання даних на основі вейвлетів. Today embedding digital watermarks is one of the most effective means of protecting intellectual property. The paper made a comparative analysis of different wavelets, investigated under different coefficients of embedding and embedding in different sub bands for transformation methods for hidden data transmission using wavelets.
Keywords: стеганографія; цифрові водяні знаки; вейвлет-перетворення; дискретне косинусне перетворення; область вбудовування; steganography; digital watermarking; wavelet transform; discrete cosine transform; embedding sub band