Чинники консолідації української нації - Луцишин, Галина (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Проаналізовано питання національної консолідації, яка проявляється у внутрішній єдності нації на основі спільних національних інтересів, цінностей та історичного минулого. Особлива увага приділена чинникам консолідації української нації, зокрема наголошується, якими способами і в яких ситуаціях консолідацією можна управляти, як здійснювати вплив на ті чи інші національні процеси і попереджати негативні тенденції, які назрівають всередині суспільства. The article analyzes the issue of national consolidation, which shows up in internal unity of nation on the basis of common national interests, values and the historical past. The special attention is paid to the factors of consolidation of Ukrainian nation. It is stressed, by what methods and in what situations it is possible to manage consolidation, how to influence on certain or national processes and prevent negative tendencies which ripen in a midst of society.
Factors of consolidation of Ukrainian nation
Keywords: національна консолідація; політична нація; етнічна нація; національні меншини; етнічна батьківщина; етнополітика; national consolidation; political nation; ethnic nation; national minorities; ethnic homeland; ethno politics