Виявлення залежностей між фінансовими ринками та прогнозування тенденцій їх розвитку. - Солдатова, І. П.; Коваль, О. А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
В умовах активного розвитку міжнародних економічних відносин, результатом яких є залучення у вітчизняну економічну систему іноземних фінансово-кредитних ресурсів, постає завдання прогнозування ситуації на фондовому ринку з метою запобігання або мінімізації впливу різних видів ризику. В українському державному та підприємницькому менеджменті сьогодні існує проблема недостатності розуміння (бачення) реальних можливостей, які можуть сприяти зменшенню впливу ризиків й підвищенню прибутковості вітчизняних підприємств і, як наслідок, зростанню надходжень до бюджетів усіх рівнів. В той же час, прогнозованість ситуації і в першу чергу – економічної, є одним з основних чинників при прийнятті рішень в інвестуванні. Проблему прогнозування стану фінансових ринків можна частково вирішити за допомогою виявлення залежностей між ними.