Становище військовополонених українців Австро-Угорської армії на Надніпрянщині (весна–осінь 1917 р.) - Хома, І. Я. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Проаналізовано політичні чинники, які визначали становище військовополоне-них-українців західноукраїнських земель на теренах Росії і Наддніпрянщини в 1917 р. Одночасно з цим у дослідженні розкрито організацію національно-визвольного руху в середовищі військовополонених-українців як певний виклик на процеси, що були пов’язані з відродженням Української держави в той час.

The author of this article analizes the political factors which determined the status of Western Ukrainian POW’s on the territories of Eastern Ukraine and Russia. Simultaneously the article covers the organization of national movement among Ukrainian POW’s as the reaction for the revival of Ukrainian state.
Keywords: 94(477)”1917”