Інтелектуальні алгоритми для автоматизації біотехнічних об'єктів - Лисенко, В. П.; Решетюк, В. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Аграрний сектор економіки України протягом останніх років демонструє стабільність щодо значної долі при наповненні бюджету держави. Важливу роль при цьому відіграють компанії, що на промисловій основі виробляють продукцію тваринництва і рослинництва. Серед них заслуговують на увагу птахофабрики, тепличні комбінати, заводи з виробництва грибної продукції, зернові господарства. Чому саме на них звернута увага? Саме для птахофабрик, тепличних комбінатів, заводів для вирощування грибів частка енергетики у структурі собівартості продукції сягає 15-80%, а тому її зменшення, збільшує прибуток і це стає метою для таких підприємств [1].
Keywords: біотехнічні об’єкти; економія енергоресурсів; інтелектуальні алгоритми; ідентифікація; нечіткі алгоритми обробки інформації; 631.171; 681.518