Перехрестя вулиць Коперника і проспекту Леніна. - Шишка, Олександр Володимирович (My University, 1986)
Перехрестя вулиці Коперника і проспекту Леніна (тепер Свободи). На світлині — колишній будинок банківсько-торгового дому “Гауснер & Віоланд”, за радянських часів тут знаходився магазин спорттоварів і магазин фотографій, а також частина будинку №1 по вул. Коперника де на той час знаходились ресторан "Москва" та кінотеатр імені Лесі Українки в будинку на пл. Міцкевича, 6/7, який існував від 1908 р. до початку 1990-х років. Біля проспекту Леніна(тепер Свободи) розміщувався фонтан (сьогодні Скульптура Божої Матері).
Keywords: Львів, середмістя, вулиця Коперника, проспект Леніна, проспект Свободи, будинок “Гауснер & Віоланд”, фонтан, Скульптура Божої Матері.