Негативний вплив відмивання грошей на економічний розвиток - Вороніна, Р. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Досліджено вплив відмивання грошей на економічний розвиток країн. Проаналізовано негативний вплив на фінансові установи, реальний сектор економіки, зовнішньоекономічні операції та на офшорні фінансові центри. Зображено залежність між зміною вартості відмивання грошей і величиною злочинності. Обґрунтовано необхідність застосування політики протидії легалізації доходів, одержаних в злочинний спосіб. The effects of money laundering on economic development are researched. Negative effects on financial institutions, real sector, international capital flows and offshore financial centers are analyzed. The correlation between cost of money- laundering and quantity of crime is illustrated. The necessity of implementation of anti-money laundering policies is grounded.
Keywords: відмивання грошей; легалізація доходів; одержаних в злочинний спосіб; економічний розвиток; країни, що розвиваються; шахрайство; корупція; офшорні фінансові центри; стерильні інвестиції; money laundering; legalization of the proceeds derived from criminal activity; economic development; developing countries; fraud; corruption; offshore financial center; sterile investment